Начало > Новини > Иван и Лука Ангелови са Агробизнесмени на 2015

Иван и Лука Ангелови са Агробизнесмени на 2015

Изтеглете каталог

PDF каталог представяне на фирма Градус, продукти и производство 25.60 Mb

Най-големите български птицепроизводители и износители на птиче месо за Европа и собственици на холдинг "Градус" - братята Иван и Лука Ангелови, са тазгодишните носители на престижната награда на в. "Български фермер" "Агробизнесмен на България".

Престижното агроотличие е признание за големия им принос в развитието на птицевъдството и модернизацията на българското земеделие. В дългогодишната си дейност Иван и Лука Ангелови налагат съвременните европейски стандарти в птицепроизводството и добрите пазарни практики при реализацията на продукцията си у нас и по света.

От създаването си през 1992 г. досега "Градус" се развива изключително успешно и днес семейната компания е най-големият производител на пилешко месо в България - с около 30 хил. т пилешко месо годишно, с изградено име и трайно доверие у клиента.

Затвореният вертикално интегриран цикъл на производство на компанията й позволява да получава над 150 вида висококачествени пилешки подукти - пресни, охладени, замразени, колбаси и готови за консумация.

В холдинга работи добре изграден екип от 1600 висококвалифицирани служители, на които Ангелови гледат като на партньори. А производственият сграден фонд на холдинга е в размер на около 460 хил. кв. м разгърната застроена площ.

История

1992

Компанията е основана от двамата
братя Иван и Лука Ангелови.

2001

2001 година се открива
фуражен завод.

2005

2005 година стартира
работата на люпилня.

2006

Започват работа предприятие за обработка на
птиче месо, Градус е обявен за инвеститор на годината.

2010

Фирма Градус сменя изцяло
своята корпоративна идентичност