Начало > Рецепти > Пиле с кашкавал на фурна

Пиле с кашкавал на фурна

Изтеглете каталог

PDF каталог представяне на фирма Градус, продукти и производство 25.60 Mb

Пиле с кашкавал на фурна

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пилето в тенджера с вода, в която сме разтворили зеленчуковия бульон. Варим, докато пилето омекне, след което го обезкостяваме.
  2. Разтопяваме маслото в дълбок тиган, запържваме брашното с черния пипер. Сипваме малко от бульона, в който сме варили пилето, но прецеден, и оставяме да къкри 5 мин, като разбъркваме, за да не се получат бучки.
  3. Добавяме настърганите на едро моркови, гъбите нарязани на полумесеци, топеното сирене, сипваме малко бульон и бъркаме, докато сиренето се разтвори и гъбите и морковите поомекнат.
  4. Оттегляме тигана от котлона, смесваме жълтъците в отделна купа с 30 мл от бульона и добавяме към другата смес.
  5. Накрая прибавяме обезкостеното и нарязано на кубчета пилешко месо и настъргания кашкавал, разбъркваме, посоляваме, ако е необходимо, изсипваме в тавичка и печем във фурната за 10–15 мин на 200 градуса.
Публикувай рецепта

Необходими продукти

  • 1 пиле
  • 1 пилешки бульон
  • 100 г масло
  • 2 с.л. брашно
  • черен пипер
  • 2 моркова
  • 300 г гъби
  • 3 парчета топено сирене
  • 3 жълтъка
  • 150 г кашкавал
  • сол

4 порции

време за приготвяне 2 часа

close

Публикуване на рецепта

Всички полета са задъжителни

История

1992

Компанията е основана от двамата
братя Иван и Лука Ангелови.

2001

2001 година се открива
фуражен завод.

2005

2005 година стартира
работата на люпилня.

2006

Започват работа предприятие за обработка на
птиче месо, Градус е обявен за инвеститор на годината.

2010

Фирма Градус сменя изцяло
своята корпоративна идентичност