Начало > Рецепти > Пълнени пилешки бутчета

Пълнени пилешки бутчета

Изтеглете каталог

PDF каталог представяне на фирма Градус, продукти и производство 25.60 Mb

Пълнени пилешки бутчета

Начин на приготвяне

 

  1. Почистваме бутчетата от кожата и с тънко ножче изрязваме месото от вътрешната страна, за да го освободим от костта. Обръщаме месото, без да го откъсваме от костта, нагоре, за да се получи кошничка.
  2. Приготвяме плънката, като запържим ситно нарязания лук в сгорещената мазнина за 5 мин. Добавяме бекона, нарязан на кубчета, счуканата скилидка чесън, както и изчистения ориз. Доливаме малко вода – около 150 мл, и оставяме на тих огън за 10 мин, докато оризът понабъбне.
  3. Поръсваме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и със сместта пълним приготвените вече бутчета, зашиваме горната част с конец и игла, подреждаме в тавичка за печене, подмазана предварително с олио. Сипваме малко вода и поставяме във фурната да се пекат на 200 градуса към 30 мин, като по средата на времето обръщаме бутчетата.
  4. Сервираме ги топли с подходяща гарнитура.
Публикувай рецепта

Необходими продукти

 

  • 8 пилешки бутчета (долната част на бутчето)
  • 1 глава кромид лук
  • 50 мл олио
  • 150 г бекон
  • 1 скилидки чесън
  • 150 г ориз
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол

4 порции

време за приготвяне 1 час и 30 минути

close

Публикуване на рецепта

Всички полета са задъжителни

История

1992

Компанията е основана от двамата
братя Иван и Лука Ангелови.

2001

2001 година се открива
фуражен завод.

2005

2005 година стартира
работата на люпилня.

2006

Започват работа предприятие за обработка на
птиче месо, Градус е обявен за инвеститор на годината.

2010

Фирма Градус сменя изцяло
своята корпоративна идентичност