Начало > Рецепти > Бебек (Синемантъсъ)

Бебек (Синемантъсъ)

Изтеглете каталог

PDF каталог представяне на фирма Градус, продукти и производство 25.60 Mb

Бебек (Синемантъсъ)

Начин на приготвяне

 

  1. Смесваме брашното със солта, правим кладенче, в което чукваме яйцето, и постепенно добавяме водата. Месим, докато се получи меко тесто, покриваме и оставяме да почине 10-15 мин. 
  2. Нарязваме лука на ситно, запържваме в сгорещено олио до златисто и прибавяме нарязаното на съвсем малки късчета пилешко месо. Пържим и него до златисто, оставяме да изстине, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
  3. Втасалото тесто разточваме на съвсем фини кори. Нарязваме ги на квадрати и във всеки квадрат поставяме по малко от плънката. Завиваме така, както се повива бебе в пелени.
  4. Така приготвените „бебета” подреждаме в тава и печем във фурна при температура 230 градуса, докато се зачервят.
  5. Сервираме докато са топли, полети с разтопено масло.
Публикувай рецепта

Необходими продукти

 

ЗА ТЕСТОТО

  • 1 яйце
  • 1 кг брашно 
  • 1/2 ч.л. сол 
 

ЗА ПЛЪНКАТА

 
  • 2–3 с.л. олио 
  • 2–3 глави кромид лук
  • 1/2 кг пилешко филе
  • сол и черен пипер 
  на вкус ЗА ТЕСТОТО
• 1 яйце
• 1 кг брашно
• 1/2 ч.л. сол
ЗА ПЛЪНКАТА
• 2–3 с.л. олио
• 2–3 глави
кромид лук
• 1/2 кг пилешко
филе
• сол и черен пипер
на вкус ЗА ТЕСТОТО
• 1 яйце 
• 1 кг брашно 
• 1/2 ч.л. сол 
 
ЗА ПЛЪНКАТА
• 2–3 с.л. олио 
• 2–3 глави
  кромид лук
• 1/2 кг пилешко 
  филе
• сол и черен пипер 
  на вкус 

5 порции

време за приготвяне 80 минути

close

Публикуване на рецепта

Всички полета са задъжителни

История

1992

Компанията е основана от двамата
братя Иван и Лука Ангелови.

2001

2001 година се открива
фуражен завод.

2005

2005 година стартира
работата на люпилня.

2006

Започват работа предприятие за обработка на
птиче месо, Градус е обявен за инвеститор на годината.

2010

Фирма Градус сменя изцяло
своята корпоративна идентичност