Начало > Рецепти > Печено пиле с картофи

Печено пиле с картофи

Изтеглете каталог

PDF каталог представяне на фирма Градус, продукти и производство 25.60 Mb

Печено пиле с картофи

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 220 градуса.
В малка купа смесете настърганата лимонова кора, сока на 1/2 лимон, солта, черния пипер, пасираният чесън, мащерката и разтопеното масло. Разбъркайте докато сместа стане гладка. 
В голям тиган или тенджера, сложете нарязаните на едри парчета картофи, полейте със зехтина 1 супена лъжица от лимоновата смес. 
Повдигнете кожата на пилето и намажете добре с лимоновата смес. Намажете цялото пиле и отвън и сложете между картофите. Поръсете със сол и черен пипер.
Печете на 220 градуса 25 минути. Намалете температурата до 200 градуса и печете още 50-60 минути, или докато вътрешнта температура на пилето достигне 160-165 градуса. 
Извадете от фурната и оставете да почине 15 минути, преди да сервирате.
Публикувай рецепта

Необходими продукти

Продукти:

  • 1 голямо пиле
  • 2 лимона
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. суха мащерка
  • 3 с.л. масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 800 г картофи

4 порции

време за приготвяне 90 мин

close

Публикуване на рецепта

Всички полета са задъжителни

История

1992

Компанията е основана от двамата
братя Иван и Лука Ангелови.

2001

2001 година се открива
фуражен завод.

2005

2005 година стартира
работата на люпилня.

2006

Започват работа предприятие за обработка на
птиче месо, Градус е обявен за инвеститор на годината.

2010

Фирма Градус сменя изцяло
своята корпоративна идентичност