Начало > Рецепти > Пилешки крилца с бира и медена глазура

Пилешки крилца с бира и медена глазура

Изтеглете каталог

PDF каталог представяне на фирма Градус, продукти и производство 25.60 Mb

Пилешки крилца с бира и медена глазура

Начин на приготвяне

В широк съд налейте бирата, сложете розмарина, чили на люспи, сол и черен пипер. Разбъркайте сместа, сложете крилцата и покрийте с фолио за свежо съхранение. Крилцата трябва да са покрити с бирата. Приберете съда в хладилника за 2-3 часа, като може 2-3 пъти да разбъркате крилцата. 
 
Прехвърлете месото върху решетка.  Печете 30-35 минути в предваритлено загрята до 190 градуса фурна, като поставите решетката върху съда с бира. Можете да излеете течността и в друг по-подходящ съд. Извадете месото фурната. Прехвърлете крилцата в голяма купа, залейте с меда и поръсете с чили на прах и малко сол. Разбъркайте много добре, така че меда да полепне равномерно по месото. Върнете месото върху решетката и печете още 10-15 минути, докато меда се карамелизира.
Поднесете с пържени картофи и барбекю сос.
Публикувай рецепта

Необходими продукти

 
  • 1 кг пилешки крилца
  • 1 бира
  • 2-3 клонки пресен розмарин
  • 6 с.л. мед
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чили на люспи
  • ½ ч.л. чили на прах

4 порции

време за приготвяне 40 мин

close

Публикуване на рецепта

Всички полета са задъжителни

История

1992

Компанията е основана от двамата
братя Иван и Лука Ангелови.

2001

2001 година се открива
фуражен завод.

2005

2005 година стартира
работата на люпилня.

2006

Започват работа предприятие за обработка на
птиче месо, Градус е обявен за инвеститор на годината.

2010

Фирма Градус сменя изцяло
своята корпоративна идентичност