Начало > Рецепти > Паниран пилешки шницел с гъбен сос и картофено пюре

Паниран пилешки шницел с гъбен сос и картофено пюре

Изтеглете каталог

PDF каталог представяне на фирма Градус, продукти и производство 25.60 Mb

Паниран пилешки шницел с гъбен сос и картофено пюре

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото филе между 2 листа фолио за свежо съхранение и начукайте с гладката страна на чук за месо. Шницелите трябва да са дебели около 4-5 мм. 
Поръсете със сол и черен пипер.
В 3 чинии сложете яйцата, брашното и галетата. Подправете с малко сол и черен пипер.
Панирайте всеки шницел в брашното, яйцата и галетата.
Поставете върху решетка и оставете за 10 минути. 
Загрейте олио в голям тиган. Изпържете шницелите за по 3-4 минути от всяка страна. Извадете върху решетка.
 
За гъбения сос загрейте половината масло и зехтина в широк тиган.   Запържете нарязаните на филийки гъби и мащерката за 6-7 минути.
Добавете ситно нарязаните лук и чесън, разбъркайте и след минута налейте виното. 
Оставете да се готви 4-5 минути, подправете със сол и черен пипер, добавете останалото масло и след като се разтопи, свалете съда от котлона. 
Сварете добре нарязаните на едро картофи в подсолена вода. Намачкайте и добавете мекото масло и затоплената сметана. 
 
Сервирайте шницелите с картофено пюре, гъбения сос и чипс от салвия.
 
За чипса от салвия в малък тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете за около минута листа прясна салвия, като обръщате често, за да не се препържат
 
Публикувай рецепта

Необходими продукти

  • 4 парчета пилешко филе
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • олио за пържене
ЗА ПАНИРАНЕ:
  • 3 големи яйца
  • 80 г брашно
  • 100 г галета панко
  • сол
  • черен пипер
ЗА КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ:
  • 550 г картофи
  • 100 мл сметана или прясно мляко
  • 50 г масло
  • 1 ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
ЗА ГЪБЕНИЯ СОС:
  • 250 г гъби
  • 40 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/2 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 70 мл бяло вино
  • 4-5 клонки прясна мащерка
  • ½ сол
  • ¼ ч.л. черен пипер

4 порции

време за приготвяне 30 мин

close

Публикуване на рецепта

Всички полета са задъжителни

История

1992

Компанията е основана от двамата
братя Иван и Лука Ангелови.

2001

2001 година се открива
фуражен завод.

2005

2005 година стартира
работата на люпилня.

2006

Започват работа предприятие за обработка на
птиче месо, Градус е обявен за инвеститор на годината.

2010

Фирма Градус сменя изцяло
своята корпоративна идентичност