Начало > Рецепти > Мини пайове с пилешко и зеленчуци

Мини пайове с пилешко и зеленчуци

Изтеглете каталог

PDF каталог представяне на фирма Градус, продукти и производство 25.60 Mb

Мини пайове с пилешко и зеленчуци

Начин на приготвяне

Сварете пилето в подсолена вода, охладете и нарежете на кубчета.
Запазете полученият бульон. 
В голям тиган загрейте 3 с.л. олио и запържете нарязаните на кубчета лук, морков, картофи и целина за около 10-12 минути. Посолете и бъркайте често, докато зеленчуците омекнат добре. 
Подправете с черен пипер, още малко сол и  сушените билки. Разбъркайте и сложете пилешкото месо и граха. 
Сложете останалото олио, прибавете брашното, разбъркайте добре и гответе около 2 минути, за да се запържи. Налейте бульона, разбъркайте и оставете на котлона, докато  течността се поеме от брашното. Прехвърлете в купа, охладете до стайна температура и  сложете в хладилник за поне 2 часа. 
 
Пригответе тестото за пайовете. В блендер сложете брашното, солта, ригана и нарязаното на кубчета студено масло. Разбъркайте, докато сместа стане на трохи и започнете да наливате от водата, в която сте сложили няколко кубчета лед. 
Бъркайте, докато сместа се оформи на топка и извадете полученото тесто на плота.
Много бързо омесете, разделете на две, оформете като диск и завийте във фолио за свежо съхранение. Приберете на студено за час. 
Разточете тестото на кора с дебелина около 3-4 мм. Изрежете дискове с диаметър 15 сантиметра. Тестото с което не работите дръжте в хладилника. 
 
Във всяко кръгче тесто сложете по 2-3 с.л. от плънката и прегънете на две. Прилепете крайчетата и с пръсти защипете ръбовете. Намажете пайовете с разбитото яйце и с остър нож направете отгоре 2-3 разреза.
Сложете пайовете в покрита с хартия тава и печете около 25 минути в предварителено загрята до 200 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави. 
Охладете върху решетка за 10 минути и поднесете.
Публикувай рецепта

Необходими продукти

  • 500 г обезкостени пилешки бутчета
  • 6 с.л. олио
  • 2 стръка целина
  • 1 голям морков
  • 1 голяма главa лук
  • 200 г картофи
  • 200 г замразен грах 
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. брашно
  • около 150 мл бульон
ЗА ТЕСТОТО:
  • 600 г брашно
  • 1/2 ч. л. сол
  • 300 г студено масло
  • 1 с.л. сушен риган
  • 120-180 мл ледено студена вода
ЗА НАМАЗВАНЕ:
  • 1 яйце
  • 1 с.л. вода

8 порции

време за приготвяне 30 мин

close

Публикуване на рецепта

Всички полета са задъжителни

История

1992

Компанията е основана от двамата
братя Иван и Лука Ангелови.

2001

2001 година се открива
фуражен завод.

2005

2005 година стартира
работата на люпилня.

2006

Започват работа предприятие за обработка на
птиче месо, Градус е обявен за инвеститор на годината.

2010

Фирма Градус сменя изцяло
своята корпоративна идентичност