Начало > Рецепти > Дорма от пиле

Дорма от пиле

Изтеглете каталог

PDF каталог представяне на фирма Градус, продукти и производство 25.60 Mb

Дорма от пиле

Начин на приготвяне

 

  1. Разстиламе пържолите, леко ги начукваме, посоляваме ги и ги поръсваме с пипер.
  2. В тиган със сгорещения маргарин запържваме нарязания на ситно лук. Добавяме кедровото семе. След това последователно слагаме стафидите, нарязаните на кубчета пилешки дробчета и разбъркваме. 
  3. Почистваме домата от люспата и семето, нарязваме го на кубчета и го прибавяме в тигана. Поръсваме с черния пипер, солта, смления бахар. С черпак наливаме бульона и оставяме на умерен огън да къкри.
  4. В загрято масло и 2 с.л. от олиото запържваме предварително сварения и отцеден от водата ориз. Посоляваме, прибавяме към сместа и задушаваме около 15 мин. Поръсваме с накълцан копър. 
  5. Пълним с тази плънка парчетата пиле, увиваме ги добре и ги нареждаме в намазнена тава. Поръсваме с останалото олио, пипер и сол на вкус и печем при температура 180 градуса около 25 мин.
Публикувай рецепта

Необходими продукти

 

  • 2 пържоли от бутче
  • 2 пържоли от пилешко филе
  • сол
  • черен пипер
  • 50 г маргарин
  • 1 глава лук
  • 50 г кедрово семе
  • 2 с.л. стафиди
  • 100 г дроб от пиле
  • 1 домат
  • 1 ч.л. бахар
  • 2 ч.ч. пилешки бульон

ЗА ПЛЪНКАТА

  • 50 г масло
  • 4–5 с.л. олио
  • 150 г сварен предварително ориз
  • 2 ч.л. сол
  • 6–7 стръка копър

4 порции

време за приготвяне 80 минути

close

Публикуване на рецепта

Всички полета са задъжителни

История

1992

Компанията е основана от двамата
братя Иван и Лука Ангелови.

2001

2001 година се открива
фуражен завод.

2005

2005 година стартира
работата на люпилня.

2006

Започват работа предприятие за обработка на
птиче месо, Градус е обявен за инвеститор на годината.

2010

Фирма Градус сменя изцяло
своята корпоративна идентичност