Хрупкаво пиле с пармезан

PRODUCT FOR THE RECIPE

Fresh Chicken Fillet

The recipe is easy The recipe is not hard The recipe is hard
20 minutes
4 portions

 

Продукти за 4 порции:

 

 


  •     
  • 500 г пилешки гърди ( 500 г )

  •     
  • 1 яйце

  •     
  • 1 скилидка чесън

  •     
  • 80 г галета панко

  •     
  • 60 г пармезан

  •     
  • 1 ч.л. сол

  •     
  • ½ ч.л.черен пипер

  •     
  • 3-4 с.л. зехтин



  •  
  •  

 

 

Начин на приготвяне:

 

 

Разрежете пилешките гърди на две по дължина, сложете между 2 листа фолио

 за свежо съхранение и начукайте с гладката страна на чук за месо.

В купичка разбийте яйцето, посолете, подправете с черен пипер и сложете

 пасираният чесън.
 
В друга сложете галетата и настъргания пармезан и разбъркайте добре.

Потапяйте пилешкото първо в яйцето, а след това в галетата и притиснете

 добре, за да полепне панировката по месото.
 
В тиган сгорещете 1-2 с.л. зехтин на средно висока температура и изпържете

месото на два пъти за по 2-3 минути от всяка страна.

Поднесете горещо с картофено пюре и салата.