Пиле с ориз и доматен сос

PRODUCT FOR THE RECIPE

Fresh Chicken Legs

The recipe is easy The recipe is not hard The recipe is hard
40 minutes
4 portions

Необходими продукти

  • 1 средно голямо пиле
  • сол
  • брашно за овалване
  • 1 консерва белени домати
  • 2 глави кромид лук
  • 2–3 скилидки чесън
  • черен пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 2 дафинови листа
  • 250 г ориз
  • 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и разрязваме на парчета пилето, осоляваме, овалваме в брашно и запържваме в тиган със загрято олио. Отделяме в чиния със салфетка.

Изсипваме консервата с домати в тенджерка с малко загрята мазнина. Добавяме нарязания на едро лук, скилидките чесънна филийки. Овкусяваме с черния пипер, солта, захарта, дафиновите листа и част от магданоза, нарязан на ситно. Най-отгоре поставяме парчетата месо и оставяме да къкри на слаб огън поне 40 мин, ако се наложи, доливаме по малко вода.

Изчистваме, измиваме и сваряваме в малка тенджерка ориза, но внимаваме да не се разкашка. Измиваме сварения ориз с вода в гевгир и оставяме да се отцеди. Нарязваме останалия магданоз и смесваме с ориза, посоляваме и разбъркваме.

Сервираме в плитка чиния, като от ориза правим топки, по средата поставяме парче пиле и заливаме с доматения сос.