Хрупкаво пиле
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко филе
150 минути
4 порции
Необходими продукти:
- 600 г пилешко месо без кост
За маринатата:
- 50 мл олио
- 50 мл водка
- 100 мл вода
- 50 мл лимонов сок
- 1 с.л. горчица
- 2 скилидки чесън
- сол
- черен пипер
За панировката:
- 50 г орехи
- 100 г галета
- 100 г кашкавал, настърган на ситно
- 50 г брашно
- 1 с.л. шарена сол
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото месо на не много дебели парчета и поставете в дълбока купа.
Смесете продуктите за маринатата и ги добавете към пилешкото месо. Разбъркайте хубаво и оставете в хладилника за няколко часа.
Смесете продуктите за панировката без яйцата.
Разбийте яйцата, в тях потопете маринованите парчета месо, оваляйте в панировката и изпържете в тиган със загрято олио. Отцедете в чиния със салфетка.
Сервирайте с гарнитура по желание.