Лимоново пиле с розмарин и броколи

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Необходими продукти:

  • 4 пилешки филета с кожа
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 лимона
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава броколи
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 2 стръка розмарин
  • 3-4 клонки пресен магданоз
  • 1 ½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 голяма глава червен лук

Начин на приготвяне:

Смесете ситно нарязаните розмарин и магданоз с пасирания чесън, горчицата и  и 1 с.л. от зехтина в купичка. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

 

Намажете добре от всички страни и под кожата пилешките гърди със сместа и на всяко парче под кожата сложете по 1-2 тънки резена лимон. 

 

Сложете месото в подходяща тава и печете 22-25 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. 

 

Накъсайте броколите на розички и ги сложете в голяма купа заедно с нарязания на едро червен лук и останалия лимон. Полейте с малко зехтин, разбъркайте и подправете със сол и черен пипер. 

 

Извадете тавата от фурната, подредете зеленчуците около пилето и печете още около 20-25 минути. 

 

Охладете за 5-10 минути и сервирайте.