Рулца с пиле, тиква и рикота
Прясно пилешко филе
Продукти:
- 1 парче пилешки гърди (150 г)
- 3 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 200 г настъргана тиква
- 250 г рикота
- Кора от 1 лимон
- 30 г пармезан
- 400 г бутер тесто
- 1 яйце
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В широк съд загрейте зехтина и сотирайте нарязания на кубчета лук за 4-5 минути. Добавете тиквата, разбъркайте и гответе още 4-5 минути. Сложете пасирания чесън и спанака. Разбъркайте и гответе, докато спанака омекне. Свалете съда от котлона, прехвърлете сместа в купа и оставете да се охлади.
Прибавете сиренето рикота, накъсаното пилешко месо, настържете кората на лимона и добавете пармезана.
Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
Разстелете на плота един лист бутер тесто и сложете половината плънка в единия край.
Намажете срещуположния край на тестото с разбитото яйце, завийте на руло и разрежете на две.
Направете диагонални разрези, поставете рулата в тава покрита с хартия и намажете с яйце.
Печете 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.