Сочно глазирано пиле с хрупкава коричка и свежа пролетна гарнитура

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
6 порции

Продукти:

  • 1 цяло пиле Градус

За глазурата:

  • 7 с.л. кокосово масло
  • ½ ч.л. сол
  • 2 с.л. шарена сол или микс червен пипер + куркума + чубрица
     

За гарнитурата:

  • 1-2 марули (в зависимост от размера)
  • 1 краставица
  • 50г маслини без костилка
  • 50г сладка царевица от буркан
  • Шепа сурово белено слънчогледово семе по желание
  • Сол на вкус
  • Зехтин + лимонов сок за овкусяване
     

Приготвяне:

За пилето: загрей фурната на 180 градуса.

Разтопи маслото и разбъркай всички продукти за глазурата.
С помощта на силиконова четка намажи обилно цялото пиле с глазурата.
Внимателно постави пилето в плик за печене и подпъхни краищата му така, че пилето да се задуши в плика.
Изпечи пилето за около час или докато е напълно крехко.
Междувременно приготви гарнитурата, като нарежеш всички продукти за салатата и ги разбъркаш добре.
Поднеси пилето още топло в компанията на гарнитурата.