Лимонови пилешки бутчета на фурна с аспержи и картофи

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

607

icon

Протеини

44 г

icon

Мазнини

33 г

icon

Въглехидрати

34 г

icon

Фибри

6 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 500 г малки картофи
  • 2 глави лук 
  • 1 ч.л. сушен риган или мащерка
  • 2 лимона
  • Прясна мащерка
  • 5 с.л. зехтин 
  • Сол и черен пипер (на вкус) 
  • 4 пилешки бутчета 
  • 1 ч.л. риган 
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 200 г. аспержи 
  • ½ чаша бяло вино (по избор) 

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. 

Нарежете картофите и лука на едро и ги сложете в голяма купа. Овкусете със зехтина, солта и ригана. 

След това ги поставете в тава заедно с чесъна и сложете в загрятата фурна за 30 минути. 

Междувременно мариновайте пилето със сока и кората на един лимон, сол, пипер и прясна мащерка. За постигане на хрупкава коричка, в тиган с малко мазнина поставете пилето за 8 минути до получаване на златист цвят, но не до пълна готовност. 

След 30 минути прибавете пилето, другия нарязан на шайби лимон и бялото вино (ако използвате) към зеленчуците и върнете обратно във фурната за още 30 минути. 

През това време пригответе аспержите, като премахнете основата им и в купа ги смесите с още зехтин и сол. Добавете и тях към тавата със зеленчуците и пилето. Печете за още 10-20 минути, докато всички съставки са напълно готови. 

Подредете ястието в чиния и се насладете на неустоимите вкусове, които танцуват на небцето ви. 
 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече