Паста с пиле, броколи и сос с кашу

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
15 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

642

icon

Протеини

26 г

icon

Мазнини

27 г

icon

Въглехидрати

76 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 320 г паста
  • 300 г броколи
  • 25 г пармезан
  • 1 парче сварени пилешки гърди (150 г)
  • Зехтин

 

За соса с кашу:

 

  • 150 г сурово кашу
  • 300 мл гореща вода
  • 250 мл пилешки бульон
  • Кора от 1 лимон
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Залейте ядките кашу с горещата вода и оставете за 30 минути.

Отцедете и сложете кашуто в блендер, налейте бульона, посолете и подправете с черен пипер на вкус и настържете лимоновата кора.

Пасирайте всичко до получаването на сос. 

Сложете пастата в кипяща, подсолена вода и сварете до степен „ал денте“ (крехка, но твърда). За последните 3 минути добавете накъсаните на розички броколи. 

Изсипете соса в широк тиган или плитка тенджера и сложете накъсаното пилешко месо. 

Добавете отцедените паста и броколи и разбъркайте добре, докато соса полепне по пастата и месото се затопли. 

Сервирайте пастата, поръсена с настърган пармезан и залейте с малко зехтин.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече