Паста с пиле, броколи и сос с кашу
Назад
Седмично меню
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко филе
15 минути
4 порции
Продукти:
- 320 г паста
- 300 г броколи
- 25 г пармезан
- 1 парче сварени пилешки гърди (150 г)
- Зехтин
За соса с кашу:
- 150 г сурово кашу
- 300 мл гореща вода
- 250 мл пилешки бульон
- Кора от 1 лимон
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте ядките кашу с горещата вода и оставете за 30 минути.
Отцедете и сложете кашуто в блендер, налейте бульона, посолете и подправете с черен пипер на вкус и настържете лимоновата кора.
Пасирайте всичко до получаването на сос.
Сложете пастата в кипяща, подсолена вода и сварете до степен „ал денте“ (крехка, но твърда). За последните 3 минути добавете накъсаните на розички броколи.
Изсипете соса в широк тиган или плитка тенджера и сложете накъсаното пилешко месо.
Добавете отцедените паста и броколи и разбъркайте добре, докато соса полепне по пастата и месото се затопли.
Сервирайте пастата, поръсена с настърган пармезан и залейте с малко зехтин.
Затвори