Калории
748
Калории
748
Протеини
69 г
Мазнини
35 г
Въглехидрати
38 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Извадете пилето от хладилника и оставете да се затопли около час на стайна температура.
Сложете пилето в тава за печене и посолете и подправете с черен пипер от всички страни.
В кухината сложете тънки резенчета лимонова кора и клонките магданоз и мащерка.
Сложете от разтопеното масло и намажете пилето отвън. Посолете пилето още веднъж, за да стане кожата хрупкава и печете 50 минути в предварително загрята до 210 градуса фурна.
Сложете картофите в тава за печене и притиснете, за да се разпукат. Добавете клонки мащерка, посолете, добавете нарязаното на кубчета масло и печете 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Обърнете картофите и печете още 20 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Извадете пилето от фурната и в мазнината от печенето сложете картофите, върнете пилето и намажете със соса от печенето.
Цяло пиле гарнирано с : картофи запечени на тиган – хрупкави и карамелизирани, но не пържени или с карамелизиран фенел и червен лук