Печено пиле с картофи от Градус

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

748

icon

Протеини

69 г

icon

Мазнини

35 г

icon

Въглехидрати

38 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 пиле Градус около 1.4 кг
  • 3-4 клонки прясна мащерка
  • 3-4 клонки пресен магданоз
  • Кора от 1 лимон
  • 70 г разтопено масло
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
     

За картофите:

  • 1 кг сварени в подсолена вода за 10 минути картофи
  • 50 г масло
  • Прясна мащерка
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне:

Извадете пилето от хладилника и оставете да се затопли около час на стайна температура.
Сложете пилето в тава за печене и посолете и подправете с черен пипер от всички страни.
В кухината сложете тънки резенчета лимонова кора и клонките магданоз и мащерка.
Сложете от разтопеното масло и намажете пилето отвън. Посолете пилето още веднъж, за да стане кожата хрупкава и печете 50 минути в предварително загрята до 210 градуса фурна.

Сложете картофите в тава за печене и притиснете, за да се разпукат. Добавете клонки мащерка, посолете, добавете нарязаното на кубчета масло и печете 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Обърнете картофите и печете още 20 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Извадете пилето от фурната и в мазнината от печенето сложете картофите, върнете пилето и намажете със соса от печенето.

Цяло пиле гарнирано с :  картофи запечени на тиган – хрупкави и карамелизирани, но не пържени или с карамелизиран фенел и червен лук

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече