Печено пиле с лимон, чесън и пресни картофи

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
110 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

808

icon

Протеини

69 г

icon

Мазнини

35 г

icon

Въглехидрати

55 г

icon

Фибри

10 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 пиле около 1.7 кг
  • 2 лимона
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 4-5 скилидки чесън
  • 2-3 клонки мащерка
  • 2 клонки розмарин
  • 70 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. пушен пипер
  • 1 кг пресни картофи

Начин на приготвяне:

Настържете кората на лимоните и ги нарежете на колелца.
Загрейте фурната до 220 градуса.
В малка купа смесете настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, пушения пипер, намачкания чесън, ситно нарязаните мащерка и розмарин и разтопеното масло. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
В подходящ за печене съд сложете измитите картофи, полейте със зехтина и добавете 2-3 с.л. от лимоновата смес. Разбъркайте добре и добавете лимоновите резени.
Отлепете кожата около гърдите и бутчетата на пилето и намажете под кожата с половината от лимоновата смес. С останалата намажете отвън, посолете и подправете с черен пипер от всички страни и поставете върху картофите.
Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 25 минути, намалете температурата до 200 градуса и печете още 45-50 минути.
Извадете съда от фурната и оставете да постои 15 минути преди да сервирате.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече