Калории
495
Калории
495
Протеини
23 г
Мазнини
28 г
Въглехидрати
41 г
Фибри
7 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
За тази вдъхновена от Албания рецепта, в купа смесете 2 с.л. зехтин, червения пипер, 1 ч.л. сол, ½ ч.л. от черния пипер и магданоза. Оваляйте пилешките бутчета в сместа. Подредете в тава за печене. Печете 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
В съд, подходящ за печене, загрейте останалия зехтин и маслото. Запържете лука за 2-3 минути, докато започне да омеква. Добавете булгура, разбъркайте и гответе още 2-3 минути. Добавете ригана, посолете и подправете с черен пипер. Налейте бульона. Оставете да заври и свалете от огъня.
Извадете бутчетата от фурната. Подредете ги върху булгура. Печете още 30-35 минути на 180 градуса, докато месото се изпече, а булгурът се сготви и поеме цялата течност.
Поръсете готовото ястие с настъргана лимонова кора и ситно нарязаните мента и магданоз. Сервирайте топло.