Пилаф с пилешки бутчета

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки долен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

495

icon

Протеини

23 г

icon

Мазнини

28 г

icon

Въглехидрати

41 г

icon

Фибри

7 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 6 долни пилешки бутчета Градус
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ½ ч.л. смлян черен пипер
  • 30 г масло
  • 1 глава ситно нарязан лук
  • 1 с.л. риган
  • 300 г булгур
  • 1 л горещ пилешки бульон
  • 3-4 клонки прясна мента
  • 4-5 клонки пресен магданоз
  • Кора от 1 лимон
  •  

 

Начин на приготвяне:

 

За тази вдъхновена от Албания рецепта, в купа смесете 2 с.л. зехтин, червения пипер, 1 ч.л. сол, ½ ч.л. от черния пипер и магданоза. Оваляйте пилешките бутчета в сместа. Подредете в тава за печене. Печете 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
В съд, подходящ за печене, загрейте останалия зехтин и маслото. Запържете лука за 2-3 минути, докато започне да омеква. Добавете булгура, разбъркайте и гответе още 2-3 минути. Добавете ригана, посолете и подправете с черен пипер. Налейте бульона. Оставете да заври и свалете от огъня.
Извадете бутчетата от фурната. Подредете ги върху булгура. Печете още 30-35 минути на 180 градуса, докато месото се изпече, а булгурът се сготви и поеме цялата течност.
Поръсете готовото ястие с настъргана лимонова кора и ситно нарязаните мента и магданоз. Сервирайте топло.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече