Пиле акамантис с броколи и кашкавал

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
25 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

590

icon

Протеини

57 г

icon

Мазнини

26 г

icon

Въглехидрати

32 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 150 г броколи
  • 4 пилешки гърди Градус
  • 2-3 скилидки пасиран чесън
  • 1 с.л. олио
  • 120 г настърган кашкавал
  • 50 г разтопено масло
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

За наръсване:

  • 4 с.л. галета
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.л. сушен риган
  • 4 ч.л. сладко от люти чушки

Начин на приготвяне:

Направете разрез в пилешките гърди, така че да се отвори като книга и начукайте , за да изтъните и изравните.


Бланширайте розичките броколи във вряща подсолена вода за около минута. Охладете в купа с ледена вода. Отцедете добре, нарежете на дребно и смесете с кашкавала.


Към галетата добавете ригана и червения пипер и разбъркайте.


Залейте чесъна с олиото и оставете настрана.


Посолете и подправете с черен пипер пилешкото. Намажете с чесновото олио и във всяко поставете от сместа с броколи и кашкавал. Завийте на стегнато руло. По същия начин оформете и останалите филета. Наредете рулата на разстояние едно от друго в тава с „шева“ надолу и намажете с разтопеното и охладено масло. Посолете и поръсете с овкусената галета. Печете в загрята до 220 градуса фурна 25 минути.


Нарежете рулата на филийки и сервирайте със свежа салата и сладко от люти чушки.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече