Пиле Капрезе с домашно песто

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

456

icon

Протеини

39 г

icon

Мазнини

27 г

icon

Въглехидрати

15 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

 

  • 500 г обезкостени пилешки гърди
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • ¼ чаша балсамико
  • 2 скилидки чесън
  • 500 г чери домати
  • 100 г моцарела
  • Пресен босилек за сервиране

За пестото:

  • 40 г пресен босилек
  • 1 скилидка чесън
  • 30 г орехи
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • ½ лимон

 

Начин на приготвяне:


Овкусете пилето със сол, пипер и зехтин.

Загрейте зехтина в тиган на среден огън. Поставете пилете и гответе по 5 минути на страна до получаване на златиста коричка. След това го извадете и преместете в чиния.

В същия тиган добавете чесъна и балсамикото. Към тях изсипете и разрязаните на две чери домати. Добавете щипка сол, поставете капака и ги оставете да къкрят около 10-15 минути или докато доматите омекнат и пуснат соковете си.

Междувременно направете пестото, като добавите всички съставки в чопър. Блендирайте до получаване на хомогенна смес.

След като доматения сос е готов, прибавете пилето и 3 супени лъжици от пестото. Накрая сложете моцарелата и поставете капака на тигана, за да може тя да се разтопи.

 

 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече