Пиле по ловджийски с кнедли с магданоз – Хърватия

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки долен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

937

icon

Протеини

48 г

icon

Мазнини

60 г

icon

Въглехидрати

44 г

icon

Фибри

6 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 глави лук
  • 2 броя яйца
  • 80 гр. брашно
  • 3 скилидки чесън
  • 3 ч.л. сол
  • 2 броя червени чушки
  • 5-6 с.л. зехтин
  • 350 гр. гъби
  • 2-3 броя люти чушки
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 5-6 клонки прясна мащерка
  • 120 мл газирана вода
  • 2 броя дафинови листа
  • 500 мл пилешки бульон
  • 4-5 клонки магданоз пресен
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 8 броя долни пилешки бутчета
  • 400 гр. домати на кубчета от консерва
  • 250 мл сухо бяло вино

 

Начин на приготвяне:

В купа сложете брашното, подправете с 1 ч.л. сол и ½ ч.л. черен пипер и разбъркайте. Оваляйте бутчетата в овкусеното брашно, изтръскайте излишното и оставете настрани.

Загрейте зехтина в голям съд на средно висока темпeратура и запържете бутчетата от всички страни до златисто за 7-8 минути. Извадете бутчетата и в същата мазнина сложете нарязания на кубчета лук, нарязаните на ленти чушки и гъбите, разрязани на четири.

Пържете 8-10 минути на средно силен огън, като разбърквате често и прибавете пушения, лютия пипер, дафиновия лист и клонките мащерка. Разбъркайте и налейте виното. Оставете за 5 минути да се изпари алкохолът и добавете доматеното пюре, доматите на кубчета и налейте бульона.

Върнете месото в съда, разбъркайте, за да се покрие месото със соса, намалете котлона, покрийте с капак и гответе 30 минути. Свалете капака, разбъркайте и оставете за още 20 минути.

През това време пригответе кнедлите. В купа разбийте яйцата, добавете солта, налейте содата и на части прибавете брашното. Разбийте до гладка смес без бучки и сложете ситно нарязания магданоз. В голяма тенджера кипнете вода и посолете.

С две лъжици гребвайте от сместа и пускайте във врящата вода. Разбърквайте, след всяка кнедла, за да не се залепят за дъното. Не варете много кнедли наведнъж, защото ще изгубите контрола. Първите извадени опитайте, за да се уверите, че са сварени. Ако не са, то варете по-продължително време или направете кнедлите по-малки

Отцедете добре и сложете в голяма чиния. Полейте с малко зехтин, за да не залепнат. Поднесете пилето с част от соса и по 2-3 кнедли на порция.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече