Калории
937
Калории
937
Протеини
48 г
Мазнини
60 г
Въглехидрати
44 г
Фибри
6 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В купа сложете брашното, подправете с 1 ч.л. сол и ½ ч.л. черен пипер и разбъркайте. Оваляйте бутчетата в овкусеното брашно, изтръскайте излишното и оставете настрани.
Загрейте зехтина в голям съд на средно висока темпeратура и запържете бутчетата от всички страни до златисто за 7-8 минути. Извадете бутчетата и в същата мазнина сложете нарязания на кубчета лук, нарязаните на ленти чушки и гъбите, разрязани на четири.
Пържете 8-10 минути на средно силен огън, като разбърквате често и прибавете пушения, лютия пипер, дафиновия лист и клонките мащерка. Разбъркайте и налейте виното. Оставете за 5 минути да се изпари алкохолът и добавете доматеното пюре, доматите на кубчета и налейте бульона.
Върнете месото в съда, разбъркайте, за да се покрие месото със соса, намалете котлона, покрийте с капак и гответе 30 минути. Свалете капака, разбъркайте и оставете за още 20 минути.
През това време пригответе кнедлите. В купа разбийте яйцата, добавете солта, налейте содата и на части прибавете брашното. Разбийте до гладка смес без бучки и сложете ситно нарязания магданоз. В голяма тенджера кипнете вода и посолете.
С две лъжици гребвайте от сместа и пускайте във врящата вода. Разбърквайте, след всяка кнедла, за да не се залепят за дъното. Не варете много кнедли наведнъж, защото ще изгубите контрола. Първите извадени опитайте, за да се уверите, че са сварени. Ако не са, то варете по-продължително време или направете кнедлите по-малки
Отцедете добре и сложете в голяма чиния. Полейте с малко зехтин, за да не залепнат. Поднесете пилето с част от соса и по 2-3 кнедли на порция.