Калории
824
Калории
824
Протеини
47 г
Мазнини
37 г
Въглехидрати
76 г
Фибри
7 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
4-5 с.л. - олио
1/2 ч.л. - черен пипер
1 бр. - морков
1 глава - лук
4 скилидки - чесън
1 ч.л. - сол
1 бр. - червена чушка
1 стрък - целина
1 бр. - домат
1 ч.л. - риган
400 мл - доматен сос
4 бр. - пилешки бутчета с част от гърба Градус
250 гр. - дългозърнест ориз
200 гр. - замразен грах
1 ч.л. - смлян кориандър
1/2 ч.л. - смлян кимион
1/2 ч.л. - чили на люспи
Загрейте зехтина в чугунен съд и запържете лука, моркова и чушката нарязани на кубчета за 4-5 минути.
Добавете целината, нарязана на кубчета, посолете и подправете с черен пипер.
Сложете нарязания на филийки чесън и подправките. Гответе около минута и прибавете нарязания на кубчета домат.
Накрая налейте доматения сос, намалете котлона и гответе около 10 минути. Свалете съда от котлона и оставете настрана. Посолете бутчетата от всички страни. В тиган загрейте 2 с.л. олио и запържете пилешкото за 6-7 минути от всяка страна до златисто.
В голяма тенджера загрейте 3 с.л. олио и сложете отцедения и подсушен ориз. Гответе на средно силен огън около 5 минути, като разбърквате непрекъснато, докато оризът се запържи добре.
Налейте 400 мл гореща вода, добавете зеленчуковия сос и граха и разбъркайте добре.
Подредете отгоре бутчетата, покрийте с капак и намалете котлона. Гответе 20 минути, свалете съда от котлона и оставете още 10 минути, без да махате капака.
Поднесете ястието топло, като към всяка порция добавите червен лук, листа пресен кориандър и нарязан на кубчета домат. Ако приготвяте ястието за гости, то заменете сухото чили с прясно такова, което да добавите върху всяка готова порция, ако вашите гости пожелаят.