Калории
660
Калории
660
Протеини
41 г
Мазнини
37 г
Въглехидрати
34 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Извадете пилето за около час на стайна температура преди да готовите.
Отделете бутчетата и гърдите, посолете и подправете с черен пипер.
Отделете кожата от останалото пиле, а костите ползвайте за приготвянето на бульон.
В широк тиган загрейте олиото на средно силен огън и запържете месото за 8-10 минути от двете страни до златисто.
Добавете лука, налейте виното, покрийте с капак и гответе 45 минути.
Сложете нарязаната на кубчета целина в касерола, добавете мащерката, налейте млякото и подправете със сол и черен пипер.
Варете 30 минути, докато целината се свари напълно. Свалете съда от котлона, прецедете и пасирайте заедно с маслото и сметаната.
Нарежете ябълката на тънки пръчици и полейте с малко лимонов сок, за да не потъмнява.
Кожата разстелете между две тави и хартия за печене и печете 15-18 минути на 180 градуса, докато стане хрупкава. Извадете то фурната, охладете и нарежете на дребно.
Извадете месото от тигана и оставете покрито с фолио. Прецедете соса, добавете маслото и редуцирайте за няколко минути на силен огън, докато сосът се сгъсти.
В чиния за сервиране сложете от пюрето и го разстелете. Поставете пилешкото, добавете от соса от печенето, пръчици ябълка и парченца кожа. Гарнирайте с малко свежи листа селъри.