Пиле с пюре от целина и хрупкава пилешка кожа

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

660

icon

Протеини

41 г

icon

Мазнини

37 г

icon

Въглехидрати

34 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 пиле Градус около 1.4 кг
  • 3 с.л. олио Бисер
  • 1 глава нарязан на кубчета лук
  • 250 мл бяло вино
  • 2 ябълки Грени Смит
  • 20 г масло
  • 1 лимон
  • Листа селъри за гарниране
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
     

За пюрето от целина:

  • 600 г почистена целина
  • 500 мл прясно мляко
  • 2 клонки мащерка
  • 50 г масло
  • 50 мл готварска сметана
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне:

Извадете пилето за около час на стайна температура преди да готовите.
Отделете бутчетата и гърдите, посолете и подправете с черен пипер.
Отделете кожата от останалото пиле, а костите ползвайте за приготвянето на бульон.
В широк тиган загрейте олиото на средно силен огън и запържете месото за 8-10 минути от двете страни до златисто.
Добавете лука, налейте виното, покрийте с капак и гответе 45 минути.

Сложете нарязаната на кубчета целина в касерола, добавете мащерката, налейте млякото и подправете със сол и черен пипер.
Варете 30 минути, докато целината се свари напълно. Свалете съда от котлона, прецедете и пасирайте заедно с маслото и сметаната.
 
Нарежете ябълката на тънки пръчици и полейте с малко лимонов сок, за да не потъмнява.
Кожата разстелете между две тави и хартия за печене и печете 15-18 минути на 180 градуса, докато стане хрупкава. Извадете то фурната, охладете и нарежете на дребно.

Извадете месото от тигана и оставете покрито с фолио. Прецедете соса, добавете маслото и редуцирайте за няколко минути на силен огън, докато сосът се сгъсти.
В чиния за сервиране сложете от пюрето и го разстелете. Поставете пилешкото, добавете от соса от печенето, пръчици ябълка и парченца кожа. Гарнирайте с малко свежи листа селъри.
 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече