Калории
428
Калории
428
Протеини
25 г
Мазнини
32 г
Въглехидрати
8 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Днес на гости ни е кулинарният блогър Food for the soul, който споделя своята рецепта, специално подготвена за Градус.
Вижте я в следващите редове:
Загряваме в тиган олиото и маслото и добавяме нарязаното на хапки месо, предварително овкусено с черен пипер. Запечатваме добре месото от всички страни и го прехвърляме в топъл съд под капак. В същата мазнина задушаваме дребно нарязаните зеленчуци, като добавяме малко от бульона. Когато зеленчуците са готови и течността се изпари, връщаме месото при тях и заливаме с виното, в което сме разтворили пестото и горчицата. След изпаряване на алкохола, добавяме останалия бульон, сол и сухия риган. Ако течността е малко, добавете още. Оставяме ястието да покъкри на тих огън, като през това време с белачка обелваме твърдата част на тиквичките на ивици като талятели. Не използваме семенната част – нея можем да използваме за супа. Добавяме талятелите от тиквички, разбъркваме няколко пъти и заливаме със сметаната. Бъркаме на слаб огън, като внимаваме сметаната да не заври. Целта е тиквичките да останат леко хрупкави, а не да се сварят, затова готвим не повече от 2-3 мин. Поръсваме с магданоз и поднасяме.