Пиле с талятели от тиквички

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
3 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

428

icon

Протеини

25 г

icon

Мазнини

32 г

icon

Въглехидрати

8 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Днес на гости ни е кулинарният блогър Food for the soul, който споделя своята рецепта, специално подготвена за Градус.
Вижте я в следващите редове:

Необходими продукти:

  • 2 свежи твърди тиквички
  • 2 моркова
  • 300 г пилешко филе
  • 1 глава стар лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 50 мл бяло вино
  • 100 мл пилешки бульон или топла вода
  • ½ ч.л. едрозърнеста горчица
  • 1 ч.л. песто от босилек
  • 50 мл готварска сметана
  • сол, черен пипер
  • магданоз за поръсване
  • 4 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 1 ч.л. сух риган
     

Начин на приготвяне:

Загряваме в тиган олиото и маслото и добавяме нарязаното на хапки месо, предварително овкусено с черен пипер. Запечатваме добре месото от всички страни и го прехвърляме в топъл съд под капак. В същата мазнина задушаваме дребно нарязаните зеленчуци, като добавяме малко от бульона. Когато зеленчуците са готови и течността се изпари, връщаме месото при тях и заливаме с виното, в което сме разтворили пестото и горчицата. След изпаряване на алкохола, добавяме останалия бульон, сол и сухия риган. Ако течността е малко, добавете още. Оставяме ястието да покъкри на тих огън, като през това време с белачка обелваме твърдата част на тиквичките на ивици като талятели. Не използваме семенната част – нея можем да използваме за супа. Добавяме талятелите от тиквички, разбъркваме няколко пъти и заливаме със сметаната. Бъркаме на слаб огън, като внимаваме сметаната да не заври. Целта е тиквичките да останат леко хрупкави, а не да се сварят, затова готвим не повече от 2-3 мин. Поръсваме с магданоз и поднасяме.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече