Пилешка яхния с леща и маслини
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Пресен пилешки долен бут
75 минути
4 порции
Продукти:
- 800 г пилешки долни бутчета Градус
- 400 г сварена леща
- 3 с.л. зехтин
- 30 г масло
- 1 морков
- 1 стрък селъри
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 200 мл червено вино
- 400 г домати от консерва
- 100 г зелени маслини
- 1 с.л. захар
- ½ връзка магданоз
Начин на приготвяне:
В касерола загрейте зехтина и маслото.
Посолете и подправете с черен пипер бутчетата и ги запържете до златисто от всички страни. Извадете месото в чиния и в същия съд сложете нарязаните на кубчета лук, морков и селъри и гответе 5 минути, докато омекнат.
Прибавете ситно нарязания чесън, разбъркайте и гответе около минута.
Налейте виното и оставете да се редуцира за 4-5 минути. Прибавете доматите, солта и захарта и разбъркайте.
Върнете пилето с съда, покрийте с капак, намалете котлона и гответе 30-35 минути.
Прибавете лещата и маслините и гответе гответе още 10 минути.
Сервирайте ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.
Затвори