Пилешка яхния с леща и маслини

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки долен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
75 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

792

icon

Протеини

80 г

icon

Мазнини

34 г

icon

Въглехидрати

58 г

icon

Фибри

8 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 800 г пилешки долни бутчета Градус
  • 400 г сварена леща
  • 3 с.л. зехтин
  • 30 г масло
  • 1 морков
  • 1 стрък селъри
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 200 мл червено вино
  • 400 г домати от консерва
  • 100 г зелени маслини
  • 1 с.л. захар
  • ½  връзка магданоз

Начин на приготвяне:

В касерола загрейте зехтина и маслото.
Посолете и подправете с черен пипер бутчетата и ги запържете до златисто от всички страни. Извадете месото в чиния и в същия съд сложете нарязаните на кубчета лук, морков и селъри и гответе 5 минути, докато омекнат.

Прибавете ситно нарязания чесън, разбъркайте и гответе около минута.
Налейте виното и оставете да се редуцира за 4-5 минути.  Прибавете доматите, солта и захарта и разбъркайте.

Върнете пилето с съда, покрийте с капак, намалете котлона и гответе 30-35 минути.
Прибавете лещата и маслините и гответе гответе още 10 минути.

Сервирайте ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече