Пилешка яхния с маслини и лук – Сенегал

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
100 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

607

icon

Протеини

38 г

icon

Мазнини

22 г

icon

Въглехидрати

64 г

icon

Фибри

6 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 5 глави - лук
  • 4 скилидки - чесън
  • 1/2 ч.л. - сол
  • 1/4 чаша - зехтин
  • 2-3 броя - люти чушки
  • 600-700 гр. - пилешки бутчета
  • 1/2 чаша - лимонов сок
  • 2 с.л. - дижонска горчица
  • 150-250 гр. - Сварен ориз
  • 100-200 гр. - Зелени маслини без костилка

 

 

Начин на приготвяне:

Поставете пилешкото месо в голяма купа и направете няколко прореза във всяко парче и залейте с марината, приготвена от зехтина, лимоновия сок, горчицата и солта. Разбъркайте добре, покрийте с фолио и оставете за поне 3 часа или 1 нощ в хладилник.
Загрейте фурната до 180 градуса. В чугунен съд загрейте 1 с.л. зехтин и сложете пилето, посолете и подправете с черен пипер. Гответе 5-6 минути, докато се запържи от всички страни.
Извадете в чиния и оставете настрана.
В същия тиган изпържете нарязания на дебели филийки лук, докато омекне за около 5 минути.
Покрийте с капак, намалете котлона и гответе 10 минути, докато започне да се карамелизира. Извадете лука от съда и на дъното сложете пилешкото месо.
Върнете лука и налейте бульона, покрийте с капак и печете около 1 час и 20 минути.
Сервирайте върху пухкав бял ориз и поръсете нарязани зелени маслини.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече