Калории
607
Калории
607
Протеини
38 г
Мазнини
22 г
Въглехидрати
64 г
Фибри
6 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Поставете пилешкото месо в голяма купа и направете няколко прореза във всяко парче и залейте с марината, приготвена от зехтина, лимоновия сок, горчицата и солта. Разбъркайте добре, покрийте с фолио и оставете за поне 3 часа или 1 нощ в хладилник.
Загрейте фурната до 180 градуса. В чугунен съд загрейте 1 с.л. зехтин и сложете пилето, посолете и подправете с черен пипер. Гответе 5-6 минути, докато се запържи от всички страни.
Извадете в чиния и оставете настрана.
В същия тиган изпържете нарязания на дебели филийки лук, докато омекне за около 5 минути.
Покрийте с капак, намалете котлона и гответе 10 минути, докато започне да се карамелизира. Извадете лука от съда и на дъното сложете пилешкото месо.
Върнете лука и налейте бульона, покрийте с капак и печете около 1 час и 20 минути.
Сервирайте върху пухкав бял ориз и поръсете нарязани зелени маслини.