Пилешки бутчета с бира и сладки картофи

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки горен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
75 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

666

icon

Протеини

23 г

icon

Мазнини

47 г

icon

Въглехидрати

35 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 4 горни пилшеки бутчета
  • 700 г сладки картофи
  • 3 глави червен лук
  • 3-4 клонки пресен розмарин
  • 6-7 с.л. зехтин
  • 20 г масло
  • 200 мл бира
  • Черен пипер
  • Сол

Начин на приготвяне:

Измитите картофи обелете и нарежете на дебели кръгчета. Изсипете в тава, добавете разязаните на четири обелени глави лук и полейте с половината зехтин и бирата.

Посолете, подправете с черен пипер и сложете няколко клонки пресен розмарин.

Печете зеленчуците 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Подсушете бутчетата с домакинска хартия, намажете от всички страни със зехтин, посолете и подправете с черен пипер.

В тиган загрейте зехтина и маслото и запържете бутчетата първо от страната с кожата за 6-7 минути, докато станат златисти. Обърнете и гответе още 4-5 минути.

Сложете бутчетата в тавата със зеленчуците и печете 35-40 минути. Проверете степента на изпичане.

Сервирайте по 1 бутче на порция, картофи и лук и соса от печенето.

Поръсете с малко ситно нарязан пресен розмарин.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече