Пилешки бутчета с леща и зеленчуци

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки горен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
70 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

691

icon

Протеини

36 г

icon

Мазнини

46 г

icon

Въглехидрати

23 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 4 горни пилешки бутчета
  • 2 с.л. зехтин
  • 200 г бекон
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 стрък селъри
  • 2 скилидки чесън
  • 250 мл бяло вино
  • 100 г френска зелена леща
  • 250 мл вода
  • 1 с.л. дижонска горчица

 

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голям тиган. Запържете нарязания на кубчета бекон за около 4-5 минути, докато стане златист и хрупкав и извадете в чиния.

В същата мазнина сложете нарязаните на дребно лук, морков и селъри. Посолете и гответе 4-5 минути, докато омекнат. Сложете пасираният чесън, разбъркайте и оставете на котлона за минута. Извадете готовите зеленчуци в чинията с бекона.

Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер, сложете ги в тигана с кожата надолу и гответе около 4 минути, докато кожата се зачерви. Обърнете и гответе още 2 минути. Извадете в голям съд.

В тигана от пърженето налейте виното и изстържете полепналите по дъното парченца. Оставете на котлона за 2-3 минути, за да се изпари алкохола.

Сложете бекона, зеленчуците и лещата. Добавете горчицата и разбъркайте добре. Покрийте с капак и гответе около 10 минути.

Върнете пилето в съда, покрийте с капак и гответе 25-30 минути, като разбърквате внимателно от време на време.

Махнете капака и оставете ястието за още 5-10 на котлона, за да се редуцира соса.

Поднесете ястието топло, в съда в който сте готвили.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече