Пилешки бутчета с ориз, спанак, пресен лук и чесън

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
75 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

593

icon

Протеини

26 г

icon

Мазнини

36 г

icon

Въглехидрати

41 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 4 горни пилешки бутчета
  • 200 г ориз
  • 600 мл зеленчуков бульон
  • 100 г бейби спанак
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • 5 с.л. олио
  • 70 г масло
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Посолете и подправете бутчетата с черен пипер. В тиган загрейте 2 с.л. от олиото и запържете бутчетата от двете страни за 7-8 минути, докато станат златисти и ги извадете в чиния.

В дълбок тиган налейте останалото олио и запържете ориза за 2 минути, като бъркате непрекъснато. Добавете нарязаните на колелца лук и чесън и гответе още 2 минути.
Налейте 1/3 от бульона, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте и оставете на котлона за 3-4 минути. Добавете измития спанак и разбъркайте, докато омекне от топлината.

Прехвърлете сместа в тавичка за печене, сложете отгоре нарязаното на кубчета масло и налейте останалия бульон.

Подредете запържените бутчета и печете 40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече