Пилешки дробчета с карамелизиран лук

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресни пилешки дробчета

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

609

icon

Протеини

44 г

icon

Мазнини

36 г

icon

Въглехидрати

14 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

3 големи глави лук

1 кг пилешки дробчета

80 мл коняк

20 г масло

2 ч. л. сол

1 ч.л. черен пипер

5 с. л. зехтин

1/3 връзка пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

Почистения лук разрежете на две, а след това на тънки полумесеци.

В голям тиган загрейте 3 с.л. от зехтина на средно силен огън.

Добавете лука, 1 ч.л. сол и ½ лъжичка черен пипер.

Гответе около 15 минути, като разбърквате често, докато лукът омекне и започне да се карамелизира.

Извадете лука и го поставете в купа, и в същия тиган добавете останалия зехтин.

Изпържете дробчетата на две части като ги подправите със сол и пипер, в загрятата мазнина за по 3-4 минути от всяка страна.

Трябва да са меки и леко розови във вътрешността.

Извадете дробчетата от тигана и ги сложете върху лука.

В тигана налейте коняка и оставете за 2 минути да се изпари алкохола.

Излейте соса върху дробчетата и лука и поднесете със ситно нарязан пресен магданоз.

 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече