Калории
609
Калории
609
Протеини
44 г
Мазнини
36 г
Въглехидрати
14 г
Фибри
2 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
3 големи глави лук
1 кг пилешки дробчета
80 мл коняк
20 г масло
2 ч. л. сол
1 ч.л. черен пипер
5 с. л. зехтин
1/3 връзка пресен магданоз
Почистения лук разрежете на две, а след това на тънки полумесеци.
В голям тиган загрейте 3 с.л. от зехтина на средно силен огън.
Добавете лука, 1 ч.л. сол и ½ лъжичка черен пипер.
Гответе около 15 минути, като разбърквате често, докато лукът омекне и започне да се карамелизира.
Извадете лука и го поставете в купа, и в същия тиган добавете останалия зехтин.
Изпържете дробчетата на две части като ги подправите със сол и пипер, в загрятата мазнина за по 3-4 минути от всяка страна.
Трябва да са меки и леко розови във вътрешността.
Извадете дробчетата от тигана и ги сложете върху лука.
В тигана налейте коняка и оставете за 2 минути да се изпари алкохола.
Излейте соса върху дробчетата и лука и поднесете със ситно нарязан пресен магданоз.
Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.
Съгласен съм Научи повече