Пилешко с крема сирене и спанак

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

880

icon

Протеини

67 г

icon

Мазнини

64 г

icon

Въглехидрати

9 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 цяло пиле Градус
  • 2 с.л. олио
  • 40 г масло
  • 5 скилидки чесън
  • 4 гъби
  • 1 пакет и половина крема сирене
  • 300 г замразен или пресен спанак
  • 1 пакет пушен бекон на слайсове
  • Сол, черен пипер, индийско орехче
  • Листа от прясна салвия /градински чай

Начин на приготвяне:   

Пригответе първо плънката. Размразете леко спанака, ако е замразен. Ако използвате пресен, го измийте много добре и го нарежете на едро. Накълцайте на малки парченца 1 слайс от бекона, гъбите и скилидките чесън. В тиган с дебело дъно загрейте олиото и маслото и прибавете първо чесъна и гъбите. Бъркайте около 2-3 мин, докато омекнат и пуснат аромата си. Добавете бекона и гответе още 1-2 мин. Добавете малко течност от размразения спанак или 2-3 с.л. вода, ако ползвате пресен. Сложете спанака, разбъркайте добре и покрийте тигана за 2-3 мин с капак. Махнете капака и настържете малко индийско орехче и поръсете с черен пипер на вкус. Добавете крема сиренето и разбъркайте много добре, докато получите хомогенна кремообразна смес. Не бива да е много гъста. Добавете сол, ако е необходимо.
След като плънката е готова, изключете котлона и я оставете да се поохлади. От нея за пълнежа на гърдите и бутчетата използвайте около 1/3, а останалата плънка сервирайте като подложка на месото. От двете части на гърдите с помощта на остър филетиращ нож оформете тънки пържоли. Сложете всяка пържола върху по-дълго свежо фолио и я покрийте добре с него. Начукайте лекичко, докато изтъните филето равномерно. Поставете по 1 пълна с.л. от охладената плънка в единия край на всяко изтънено филе и завийте внимателно на рулце. Обвийте всяко рулце с минимум два слайса бекон и го закрепете с клечка за зъби. От целите бутчета на пилето оформете още две порции, като подпъхнете равномерно с пръсти спаначена плънка под кожата им. Няма нужда да ги увивате в бекон, кожата ще ги запази сочни при печенето. Поставете готовите рулца и бутчета в леко намазана с мазнина форма с незалепващо покритие, налейте малко вода и сложете по едно листенце салвия върху всяко парче.
Покрийте съда с алуминиево фолио и го поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 мин. След това намалете градусите на 180 и печете още 10 минути. Внимателно отстранете фолиото, полейте порциите със сос и само на горен реотан или на програма грил запечете месото на 200 градуса за около 5 минути. Извадете тавичката от фурната и оставете месото да си почине 5 минути. Изсипете в тигана с останалата плънка по-голямата част от течността, която се е отделила при печене, и затоплете леко на котлона. Сервирайте месото върху богатата ароматна спаначена плънка и полейте всяка порция с малко от соса, останал в тавата от печенето.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече