Калории
403
Калории
403
Протеини
16 г
Мазнини
26 г
Въглехидрати
30 г
Фибри
12 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
За тази вдъхновена от сръбската кухня рецепта, първо измийте патладжаните. Разрежете ги на две и във всяка половинка направете разрези на кръст в месестата част.
Намажете със зехтин и поставете с разрязаната част надолу в загрят тиган. Гответе 5-6 минути, докато патладжанът потъмнее и се запържи. Прехвърлете ги в чиния и оставете да се охладят.
През това време пригответе плънката. Нарежете пилешките гърди на дребни кубчета. В тиган сгорещете зехтина, сложете ситно нарязания лук и гответе 3-4 минути. Добавете нарязания на дребно чесън и гответе още 30 секунди. Прибавете месото и гответе 5-6 минути, докато побелее и се запържи. Посолете и подправете с черен пипер, добавете кърито и ситно нарязаната мента. Гответе още 2-3 минути. Добавете доматите и гответе 6-7 минути, докато течността се изпари.
През това време с лъжичка извадете месестата част на патладжана и я нарежете на ситно. Прехвърлете в купа и добавете сместа с пилешкото. Разбъркайте добре.
Подредете патладжаните в тава покрита с хартия за печене и разпределете плънката в тях. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.
Сервирайте по 2 половинки патладжан за порция и поръсете със ситно нарязан див лук. Поднесете със салата от прясно зеле.