Пълнен патладжан с пилешко

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

403

icon

Протеини

16 г

icon

Мазнини

26 г

icon

Въглехидрати

30 г

icon

Фибри

12 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 4 средно големи патладжана
  • 200 г пилешки гърди Градус
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 250 г домати от консерва
  • 4-5 с.л. зехтин
  • ½ ч.л. къри
  • 2 с.л. ситно нарязана прясна мента
  • 4-5 стръка див лук
  • Зелева салата за сервиране
  • Сол
  • Черен пипер
     

Начин на приготвяне:

За тази вдъхновена от сръбската кухня рецепта, първо измийте патладжаните. Разрежете ги на две и във всяка половинка направете разрези на кръст в месестата част.
Намажете със зехтин и поставете с разрязаната част надолу в загрят тиган. Гответе 5-6 минути, докато патладжанът потъмнее и се запържи. Прехвърлете ги в чиния и оставете да се охладят.

През това време пригответе плънката. Нарежете пилешките гърди на дребни кубчета. В тиган сгорещете зехтина, сложете ситно нарязания лук и гответе 3-4 минути. Добавете нарязания на дребно чесън и гответе  още 30 секунди. Прибавете месото и гответе 5-6 минути, докато побелее и се запържи. Посолете и подправете с черен пипер, добавете кърито и ситно нарязаната мента. Гответе още 2-3 минути. Добавете доматите и гответе 6-7 минути, докато течността се изпари.

През това време с лъжичка извадете месестата част на патладжана и я нарежете на ситно. Прехвърлете в купа и добавете сместа с пилешкото. Разбъркайте добре.

Подредете патладжаните в тава покрита с хартия за печене и разпределете плънката в тях. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.

Сервирайте по 2 половинки патладжан за порция и поръсете със ситно нарязан див лук. Поднесете със салата от прясно зеле.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече