Калории
573
Калории
573
Протеини
27 г
Мазнини
49 г
Въглехидрати
2 г
Фибри
г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Извадете месото поне 30 минути преди готвене, за да се затопли.
За пестото в блендер смесете едро нарязаната левурда, зехтина и солта. Пасирайте до гладкост – за рецептата ви трябват около 4 с.л. готово песто.
Нарежете бекона на дребни кубчета и запържете за 6-7 минути, докато стане златист и хрупкав.
Загрейте фурната до 190 градуса.
Настържете кашкавала и сиренето и ги сложете в купа. Към тях добавете пестото, ригана, охладеният бекон и нарязания на ситно пресен лук. Разбъркайте сместа добре.
Повдигнете и отлепете почти до края кожата на всяко бутче. Разпределете сместа с песто между четирите бутчета и захванете кожата с клечка за зъби.
Сложете напълнените бутчета в тавичка за печене, полейте с малко зехтин и поръсете със сол и черен пипер.
Печете бутчетата 30 минути, увеличете градусите на 220 и печете още 10-15 минути, докато кожата стане хрупкава.
Извадете съда от фурната и оставете бутчетата да отпочинат за 5-6 минути преди да сервирате.
Поднесете със свежа салата и пресен хляб.
В оригиналата рецепта се ползва сирене фонтина, пармезан и песто дженовезе.