Пълнени бутчета със сирена и песто

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

573

icon

Протеини

27 г

icon

Мазнини

49 г

icon

Въглехидрати

2 г

icon

Фибри

г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 4 горни бутчета с част от гърба
  • 60 г пушен кашкавал
  • 30 г овче сирене
  • 1 стрък зелен лук
  • 1 с.л. нарязан пресен риган
  • 50 г бекон
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер

За пестото от левурда:

  • ½ връзка (50 г) левурда (див чесън)
  • 40 мл зехтин
  • ½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Извадете месото поне 30 минути преди готвене, за да се затопли.

За пестото в блендер смесете едро нарязаната левурда, зехтина и солта. Пасирайте до гладкост – за рецептата ви трябват около 4 с.л. готово песто.

Нарежете бекона на дребни кубчета и запържете за 6-7 минути, докато стане златист и хрупкав.

Загрейте фурната до 190 градуса.

Настържете кашкавала и сиренето и ги сложете в купа. Към тях добавете пестото, ригана, охладеният бекон и нарязания на ситно пресен лук. Разбъркайте сместа добре.

Повдигнете и отлепете почти до края кожата на всяко бутче. Разпределете сместа с песто между четирите бутчета и захванете кожата с клечка за зъби.

Сложете напълнените бутчета в тавичка за печене, полейте с малко зехтин и поръсете със сол и черен пипер.

Печете бутчетата 30 минути, увеличете градусите на 220 и печете още 10-15 минути, докато кожата стане хрупкава.

Извадете съда от фурната и оставете бутчетата да отпочинат за 5-6 минути преди да сервирате.

Поднесете със свежа салата и пресен хляб.

В оригиналата рецепта се ползва сирене фонтина, пармезан и песто дженовезе.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече