Калории
579
Калории
579
Протеини
37 г
Мазнини
38 г
Въглехидрати
23 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Нарежете пилешкото бон филе на хапки. Прехвърлете го в купа, добавете содата и царевичното нишесте и разбъркайте. Прибавете оризовото вино, сусамовото олио и соевия сос. Разбъркайте добре и оставете месото да се маринова за 30 минути на стайна температура.
Измийте ориза 4-5 пъти под течаща вода. Залейте със студената вода, кипнете, намалете котлона и варете 12 минути.
Загрейте олиото на висока температура в широк тиган и запържете маринованото месо за 8-10 минути, докато покафенее от всички страни. Налейте 50 мл вода и оставете на котлона още 2-3 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.
В същия съд сложете нарязания на колелца морков, нарязаните на ивици чушки и лука, нарязан на полумесеци. Разбъркайте и гответе 5-6 минути.
Добавете нарязания на кубчета джинджифил, нарязания на филийки чесън и лютата чушка, нарязана на колелца.
В купичка счупете яйцата и ги разбийте.
Към запържените зеленчуци прибавете царевицата и граха. Разбъркайте. Съберете всички зеленчуци в едната половина на съда за готвене. В останалата половина излейте яйцата и разбъркайте. Смесете със зеленчуците и добавете сварения и охладен ориз. Гответе няколко минути. Сложете и пилешките хапки. Разбъркайте отново и свалете съда от котлона.
Сложете в чиния за сервиране, поръсете със ситно нарязан пресен лук и добавете ядки кашу. Накрая поръсете ястието с черен сусам. Сервирайте топло.