Пържено пиле със зеленчуци и ориз

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко бонфиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
5 порции

Продукти:

  • 500 г  пилешко бонфиле Градус
  • 4-5 с.л. олио
  • 3 яйца

 

За маринатата

  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 1 с.л. оризово вино
  • 1/2 ч.л. сода за хляб

 

За зеленчуците

  • 1 голяма глава лук 
  • 1 морков
  • 2 червени чушки
  • 30 г настърган джинджифил
  • 100 г замразен грах
  • 100 г замразена царевица
  • 3 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 70 г кашу 

 

За сервиране:

  • Черен сусам
  • 2 стръка пресен лук
  • 800 г сварен жасминов ориз (300 г жасминов ориз и 450 мл вода)

 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото бон филе на хапки. Прехвърлете го в купа, добавете содата и царевичното нишесте и разбъркайте. Прибавете оризовото вино, сусамовото олио и соевия сос. Разбъркайте добре и оставете месото да се маринова за 30 минути на стайна температура.

Измийте ориза 4-5 пъти под течаща вода. Залейте със студената вода, кипнете, намалете котлона и варете 12 минути.

Загрейте олиото на висока температура в широк тиган и запържете маринованото месо за 8-10 минути, докато покафенее от всички страни. Налейте 50 мл вода и оставете на котлона още 2-3 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.  

В същия съд сложете нарязания на колелца морков, нарязаните на ивици чушки и лука, нарязан на полумесеци. Разбъркайте и гответе 5-6 минути. 

Добавете нарязания на кубчета джинджифил, нарязания на филийки чесън и лютата чушка, нарязана на колелца.

В купичка счупете яйцата и ги разбийте.

Към запържените зеленчуци прибавете царевицата и граха. Разбъркайте. Съберете всички зеленчуци в едната половина на съда за готвене. В останалата половина излейте яйцата и разбъркайте. Смесете със зеленчуците и добавете сварения и охладен ориз. Гответе няколко минути. Сложете и пилешките хапки. Разбъркайте отново и свалете съда от котлона. 

Сложете в чиния за сервиране, поръсете със ситно нарязан пресен лук и добавете ядки кашу. Накрая поръсете ястието с черен сусам. Сервирайте топло.   

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече