Калории
480
Калории
480
Протеини
18 г
Мазнини
19 г
Въглехидрати
56 г
Фибри
5 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Пригответе бульон от изброените продукти, като варите 20 минути.
Отчупете долната, твърда част на аспержите и обелете част от стъблото.
Настържете пармезана и оставете настрана.
Загрейте грил плоча и гответе аспержите 8 минути, като обръщате често.
Загрейте тенджера на средно висока температура, налейте зехтина и добавете лука, нарязан на ситно.
Гответе, като бъркате често 5 минути, докато лукът омекне. Добавете ориза и гответе 2 минути при непрекъснато бъркане, докато стане прозрачен.
Сложете ситно нарязания чесън и налейте виното.
Оставете за 2-3 минути да се изпари алкохолът, като разбърквате и започнете да наливате от бульона.
Намалете котлона, настройте таймера на 18 минути и гответе при непрекъснато бъркане, като наливате бульон, след като ориза е попил цялата течност в тенджерата.
Пет минути преди края добавете накъсаното пилешко месо и разбъркайте. Прибавете нарязаните на колелца стъбла аспержи и маслото. Разбъркайте и сложете 2/3 от настърганият пармезан.
Свалете съда от котлона и сервирайте.
Всяка порция поръсете с лимонова кора, добавете връхчета аспержи и поръсете с пармезан. За финал полейте с малко зехтин.