Калории
755
Калории
755
Протеини
43 г
Мазнини
35 г
Въглехидрати
71 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
За соса за глазиране:
За сандвича:
Нарязаните на тънки пръчици или настъргани на ренде моркови сложете в марината от оцета, захарта и солта.
Разбъркайте добре и оставете да се мариноват за поне 30 минути.
Нарязания на тънки полумесеци лук запържете до златисто в загрятото олио на средно силен огън за около 10-12 минути. В края на готвенето прибавете нарязания на ситно чесън и кафявата захар и разбъркайте добре.
В голяма купа сложете каймата, добавете охладения лук, нарязания на дребно пресен лук, настъргания джинджифил, накиснатия във вода и отцеден хляб и подправките. Омесете каймата добре и оставете за 20 минути, за да се овкуси.
Оформете кюфтенца по 35 грама и ги изпържете за 8-10 в сгорещеното олио.
Излейте мазнината от пърженето и в същия тиган сложете захарта и водата за соса. Разбъркайте добре, за да се разтвори захарта и сосът да започне да се сгъстява. Прибавете соса срирача, разбъркайте и върнете кюфтенцата в тигана.
Оставете за 2-3 минути на котлона, за да се затоплят и да се покрият добре със соса.
Разрежете багетата на дълги парчета, а след това на две по дължина.
Намажете долната страна с майонеза, сложете от нарязаната с белачка за зеленчуци краставица и морков,
отгоре подредете 3 пилешки кюфтенца и завършете с още малко морков, листенца кориандър и резенчета люта чушка.