Спагети с пиле и песто от черни маслини

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
80 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

1024

icon

Протеини

46 г

icon

Мазнини

161 г

icon

Въглехидрати

57 г

icon

Фибри

5 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 400 г спагети
  • 700 г пилешки бутчета с част от гърба Градус
  • 2 с.л. зехтин
  • Сол
  • Черен пипер

За хлебните трохи с риган:

  • 150 г стар хляб
  • 1 с.л. сушен риган
  • 3 с.л. зехтин

 

За пестото с маслини:

  • ½ връзка босилек
  • ½ връзка магданоз
  • 230 г маслини каламата без костилка
  • 50 г бадеми
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • Сол
  • Черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Извадете  пилешките бутчета за поне 30 минути на стайна температура, преди да готвите. 

Направете няколко дълбоки разреза на всяко бутче. Посолете и подправете с черен пипер. Сложете месото в тава за печене. Полейте със зехтин и печете 45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. 

Изсипете хляба в блендер. Добавете ригана. Смелете на трохи. При работещ уред налейте зехтина, за да се намаслят добре трохите. Изсипете всичко в загрят тиган. 
Гответе 5-6 минути при непрекъснато бъркане, докато станат златисти и хрупкави.
 
В блендера сложете магданоза, босилека, маслините, бадемите, балсамовия оцет, доматеното пюре и зехтина. Посолете и подправете с черен пипер на вкус. Пасирайте до получаването на паста. Прехвърлете в купичка и оставете настрана.
 
Варете пастата в голямо количество подсолена вода и я извадете 2 минути по-рано от указаното на опаковката време.
 
Извадете изпечените бутчета от фурната и накъсайте месото. 

В дълбок тиган изсипете пестото. Добавете около 150 мл от водата, в която е варена пастата. Разбъркайте, прибавете сварената паста и разбъркайте всичко отново. Сложете месото и смесете с останалите продукти. 

Разпределете пастата в чинии за сервиране. Отгоре поръсете с хлебните трохи и ситно нарязан магданоз. 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече