Калории
443
Калории
443
Протеини
39 г
Мазнини
24 г
Въглехидрати
15 г
Фибри
г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Разрежете пилешките гърди на две по дължина, сложете между 2 листа фолио
за свежо съхранение и начукайте с гладката страна на чук за месо.
В купичка разбийте яйцето, посолете, подправете с черен пипер и сложете
пасираният чесън.
В друга сложете галетата и настъргания пармезан и разбъркайте добре.
Потапяйте пилешкото първо в яйцето, а след това в галетата и притиснете
добре, за да полепне панировката по месото.
В тиган сгорещете 1-2 с.л. зехтин на средно висока температура и изпържете
месото на два пъти за по 2-3 минути от всяка страна.
Поднесете горещо с картофено пюре и салата.