Хрупкаво пиле с пармезан
Back
PRODUCT FOR THE RECIPE
Fresh Chicken Fillet
20 minutes
4 portions
Продукти за 4 порции:
- 500 г пилешки гърди ( 500 г )
- 1 яйце
- 1 скилидка чесън
- 80 г галета панко
- 60 г пармезан
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л.черен пипер
- 3-4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Разрежете пилешките гърди на две по дължина, сложете между 2 листа фолио
за свежо съхранение и начукайте с гладката страна на чук за месо.
В купичка разбийте яйцето, посолете, подправете с черен пипер и сложете
пасираният чесън.
В друга сложете галетата и настъргания пармезан и разбъркайте добре.
Потапяйте пилешкото първо в яйцето, а след това в галетата и притиснете
добре, за да полепне панировката по месото.
В тиган сгорещете 1-2 с.л. зехтин на средно висока температура и изпържете
месото на два пъти за по 2-3 минути от всяка страна.
Поднесете горещо с картофено пюре и салата.
Close