Калории
691
Калории
691
Протеини
69 г
Мазнини
10 г
Въглехидрати
74 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Почистваме, измиваме и разрязваме на парчета пилето, осоляваме, овалваме в брашно и запържваме в тиган със загрято олио. Отделяме в чиния със салфетка.
Изсипваме консервата с домати в тенджерка с малко загрята мазнина. Добавяме нарязания на едро лук, скилидките чесънна филийки. Овкусяваме с черния пипер, солта, захарта, дафиновите листа и част от магданоза, нарязан на ситно. Най-отгоре поставяме парчетата месо и оставяме да къкри на слаб огън поне 40 мин, ако се наложи, доливаме по малко вода.
Изчистваме, измиваме и сваряваме в малка тенджерка ориза, но внимаваме да не се разкашка. Измиваме сварения ориз с вода в гевгир и оставяме да се отцеди. Нарязваме останалия магданоз и смесваме с ориза, посоляваме и разбъркваме.
Сервираме в плитка чиния, като от ориза правим топки, по средата поставяме парче пиле и заливаме с доматения сос.