Калории
483
Калории
483
Протеини
57 г
Мазнини
20 г
Въглехидрати
22 г
Фибри
7 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Смесете ситно нарязаните розмарин и магданоз с пасирания чесън, горчицата и и 1 с.л. от зехтина в купичка. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Намажете добре от всички страни и под кожата пилешките гърди със сместа и на всяко парче под кожата сложете по 1-2 тънки резена лимон.
Сложете месото в подходяща тава и печете 22-25 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Накъсайте броколите на розички и ги сложете в голяма купа заедно с нарязания на едро червен лук и останалия лимон. Полейте с малко зехтин, разбъркайте и подправете със сол и черен пипер.
Извадете тавата от фурната, подредете зеленчуците около пилето и печете още около 20-25 минути.
Охладете за 5-10 минути и сервирайте.