Крехко пилешко филе, глазирано с нар, пилешки дробчета, салата от ябълки и фенел върху пюре от моркови

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресни пилешки дробчета

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

1232

icon

Протеини

61 г

icon

Мазнини

87 г

icon

Въглехидрати

46 г

icon

Фибри

7 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

За пилешкото филе:

  • 4 парчета пилешко филе
  • 2 кофички заквасена сметана
  • микс от пресни билки ( мащерка, риган, розмарин )

За салатата с ябълки и фенел с меден дресинг:

  • 2 ябълки
  • 1 глава фенел
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. лимонов сок
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. мед
  • 50 г печени орехови ядки

За морковеното пюре:

  • 500 г моркови
  • 90 мл вода
  • 90 г малсо
  • ½ ч.л. сол

За глазираните дробчета:

  • 250 г пилешки дробчета
  • 3 с.л. балсамова редукция от нар
  • 1 с.л. зехтин
  • 30 г масло
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • прясна чубрица

 

Начин на приготвяне:

Накиснете пилешкото филе в сметаната и билките за 12 часа.

Загрейте фурната до 70 градуса.

Подсушете месото добре с кухненска хартия, посолете и запечатайте в леко намаслен тиган от всички страни.

Сложете в тава за печене покрита с хартия и печете 25-30 минути.

Пригответе салатата. Изберете хупкави, леко кисели сортове ябълки.

Нарежете ябълките без да ги белите и фенела на много тънки филийки. Най-добре е да полвзвате ренде тип мандолина. Сложете в голяма купа, залейте с дресинг от зехтина, лимоновият сок и меда, подправете сол и черен пипер и разбъркайте добре. Накрая добавете едро нарязаните орехови ядки.

Измийте и почистете морковите и ги нарежете на колелца дебели 3-4 мм.

Сложете ги в тенджера, налейте водата и добавете масло и солта. Покрийте с капак, оставете на котлона да заври и намалете огъня. Гответе докато морковите са напълно меки и сготвени, а в съда е остало малко количество течност, около 30-35 минути. Преди да свалите от котлона пробвайте морковите. Ако по време на готвене морковите останат останат без течност, добавете още мъничко вода.

Сложете в блендер и пасирайте, докато не получите напълно гладко пюре. Дръжте на топло до момента на сервиране.

Почистете и отделете дробчетата едно от друго. Измийте и подсушете добре.

Загрейте зехтина и маслото в тиган с незалепващо покритие.

Сложете дробчетата, подправете със сол и черен пипер и запържете от всички страни за 7 до 10 минути, в зависимост от това как харесвате да са приготвени. Залейте с балсамовата редукция и разбъркайте добре, за да полепне по дробчетата. Сложете малко прясна чубрица и оставете на котлона за още около минута.

В чиния за сервиране сложете от морковеното пюре, отгоре подредете салатата и завършете с нарязаното на парчета пилешко.

Добавете от глазираните дробчета и прясна чубрица.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече