Пилешки бутчета с ризлинг сос
Прясно пиле
Продукти:
- 4 горни пилешки бутчета Градус
- 350 г гъби, нарязани на филийки
- 350 мл ризлинг
- 250 мл пълномаслена сметана
- 50 г масло
- 2 с.л. зехтин
- 2 глави лук, нарязани на кубчета
- 125 г бекон, нарязан на лентички
- 4 скилидки чесън, нарязани на филийки
- Сол и черен пипер на вкус
- Ситно нарязан магданоз за сервиране
- Сварени картофи за сервиране
Начин на приготвяне:
В широк съд разтопете маслото налейте зехтина. Сложете пилешкото с кожата надолу, посолете и подправете с черен пипер и гответе 4-5 минути, докато кожата стане златиста. Обърнете месото, отново подправете и гответе още 5 минути.
Извадете месото в чиния и в същия съд сложете лука и бекона и гответе 5-6 минути, като разбърквате периодично.
Добавете гъбите, разбъркайте и гответе още 5 минути. Прибавете чесъна, разбъркайте и налейте виното. Върнете месото в съда, покрийте с капак и гответе 20 минути. Махнете капака добавете сметаната и разбъркайте.
В чиния за сервиране сложете едно бутче, добавете от соса от готвенето и поднесете със сварени картофи и ситно нарязан магданоз.