Пилешки бутчета с ризлинг сос

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Продукти:

  • 4 горни пилешки бутчета Градус
  • 350 г гъби, нарязани на филийки
  • 350 мл ризлинг
  • 250 мл пълномаслена сметана
  • 50 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на кубчета
  • 125 г бекон, нарязан на лентички
  • 4 скилидки чесън, нарязани на филийки
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Ситно нарязан магданоз за сервиране
  • Сварени картофи за сервиране

Начин на приготвяне:

В широк съд разтопете маслото налейте зехтина. Сложете пилешкото с кожата надолу, посолете и подправете с черен пипер и гответе 4-5 минути, докато кожата стане златиста. Обърнете месото, отново подправете и гответе още 5 минути.

Извадете месото в чиния и в същия съд сложете лука и бекона и гответе 5-6 минути, като разбърквате периодично.

Добавете гъбите, разбъркайте и гответе още 5 минути. Прибавете чесъна, разбъркайте и налейте виното. Върнете месото в съда, покрийте с капак и гответе 20 минути. Махнете капака добавете сметаната и разбъркайте.

В чиния за сервиране сложете едно бутче, добавете от соса от готвенето и поднесете със сварени картофи и ситно нарязан магданоз.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече