Марокански сладко-солен пай с пиле

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

965

icon

Протеини

65 г

icon

Мазнини

44 г

icon

Въглехидрати

81 г

icon

Фибри

7 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1.5 кг цели пилешки бутчета Градус
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. олио

 

За плънката:

  • 1 кг лук, нарязан на ситно
  • 12 кори за баница
  • 60 мл зехтин
  • 7.5 см настърган джинджифил
  • 1 ч.л. канела
  • 1 с.л. пудра захар
  • 150 г фурми, нарязани на ситно
  • 50 г кедрови ядки
  • 2 яйца
  • 6 твърдо сварени яйца
  • 3-4 клонки пресен магданоз
  • 3-4 клонки пресен кориандър
  • Сок от ½ лимон
  • 1 с.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • Канела  за поръсване
  • Пудра захар за поръсване

 

Начин на приготвяне:


Извадете бутчетата за 30 минути на стайна температура. Отделете долните и горни бутчета, посолете и подправете с черен пипер.
Подредете ги в тава, полейте със зехтина и печете 45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
През това време карамелизирайте лука. В широк тиган загрейте зехтина и сложете нарязания на филийки лук. Гответе на ниска температура около 40 минути, като разбърквате често, докато лукът омекне и се карамелизира.

Добавете джинджифила, канелата, пудрата захар и фурмите и разбъркайте добре.
Оставете на котлона за около 2 минути, прехвърлете сместа в голяма купа и оставете да се охлади.
Извадете изпечените бутчета от фурната, обезкостете ги и охладете месото.
Нарежете месото на дребно и го добавете към сместа с лука.
Сложете кедровите ядки, нарязаните на кубчета сварени яйца, ситно нарязаните магданоз и кориандър, лимоновия сок, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Върху плота поставете 2 кори, като разминете ъглите, и сложете 1/6 от плънката.
Загънете корите около пълнежа, като при всяко сгъване намазвате с разбит белтък.
Повторете с останалите кори и плънка и подредете пайовете в тава за печене.
Намажете с разбития жълтък и печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато пайовете станат златисти и хрупкави.
Извадете от фурната и още топли поръсете с пудра захар и малко канела.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече