Калории
965
Калории
965
Протеини
65 г
Мазнини
44 г
Въглехидрати
81 г
Фибри
7 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Извадете бутчетата за 30 минути на стайна температура. Отделете долните и горни бутчета, посолете и подправете с черен пипер.
Подредете ги в тава, полейте със зехтина и печете 45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
През това време карамелизирайте лука. В широк тиган загрейте зехтина и сложете нарязания на филийки лук. Гответе на ниска температура около 40 минути, като разбърквате често, докато лукът омекне и се карамелизира.
Добавете джинджифила, канелата, пудрата захар и фурмите и разбъркайте добре.
Оставете на котлона за около 2 минути, прехвърлете сместа в голяма купа и оставете да се охлади.
Извадете изпечените бутчета от фурната, обезкостете ги и охладете месото.
Нарежете месото на дребно и го добавете към сместа с лука.
Сложете кедровите ядки, нарязаните на кубчета сварени яйца, ситно нарязаните магданоз и кориандър, лимоновия сок, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Върху плота поставете 2 кори, като разминете ъглите, и сложете 1/6 от плънката.
Загънете корите около пълнежа, като при всяко сгъване намазвате с разбит белтък.
Повторете с останалите кори и плънка и подредете пайовете в тава за печене.
Намажете с разбития жълтък и печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато пайовете станат златисти и хрупкави.
Извадете от фурната и още топли поръсете с пудра захар и малко канела.