Пълнена паста с пиле, рикота и спанак

Назад
Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

890

icon

Протеини

45 г

icon

Мазнини

39 г

icon

Въглехидрати

93 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

 

  • 25-30 броя паста мидени черупки
  • 100 г сготвено пилешко месо
  • 150 г рикота
  • 50 г бейби спанак
  • Черен пипер на вкус
  • Сол на вкус

За  соса:

  • 40 г масло
  • 3 скилидки чесън
  • 200 мл сметана
  • 250 мл прясно мляко
  • 100 г настърган пармезан
  • 200 г моцарела
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете пастата според инструкциите на опаковката до степен ал денте.
Отцедете и оставете да изстине напълно върху решетка или хартия за печене.

Смесете маслото, чесъна, сметаната и млякото в малка тенджера и загрейте на средно висока температура.
В голяма купа сложете рикотата, нарязаното на парченца пилешко месо, чесъна, солта, пипера и нарязания спанак.
Преди да кипне, свалете съда със соса от котлона и добавете 2/3 от моцарелата и пармезана. Посолете и подправете с черен пипер на вкус.
Към сместа с месото налейте около 1/3 от соса и разбъркайте добре.
На дъното на съд за печене налейте останалия сос, напълнете сварената паста и подредете върху соса.
Поръсете с останалите сирена и печете 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Сервирайте пастата веднага.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече