Пиле с кашу

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
15 минути
4 порции

Продукти:

  • 500 г пилешко филе Градус
  • 150 г печено кашу
  • 50 мл вода
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 4 с.л. сос хойсин
  • 1 с.л. соев сос
  • 3 пасирани скилидки чесън
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 2 с.л. олио
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на парчета с големина на хапка и сложете в купа. Посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте добре.

Пригответе соса. В купичка сложете царевичното нишесте и водата и разбъркайте добре. Прибавете соса хойсин и соевия сос и разбъркайте.

В касерола загрейте олиото на средно силен огън, добавете пилешкото месо и гответе 5-6 минути, докато стане златисто от всички страни.

Добавете половината лук и чесъна и гответе около минута. Налейте оризовият оцет и изсипете соса.

Гответе 2-3 минути, докато соса се сгъсти и покрие месото и свалете съда от котлона.

Прибавете останалия лук, ядките кашу и сусамовото олио. Разбъркайте добре и сервирайте веднага.

Поднесете със сварен ориз.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече