Пиле с кашу
Прясно пиле
Продукти:
- 500 г пилешко филе Градус
- 150 г печено кашу
- 50 мл вода
- 2 ч.л. царевично нишесте
- 4 с.л. сос хойсин
- 1 с.л. соев сос
- 3 пасирани скилидки чесън
- 1 връзка пресен лук
- 2 с.л. оризов оцет
- 1 ч.л. сусамово олио
- 2 с.л. олио
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на парчета с големина на хапка и сложете в купа. Посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Пригответе соса. В купичка сложете царевичното нишесте и водата и разбъркайте добре. Прибавете соса хойсин и соевия сос и разбъркайте.
В касерола загрейте олиото на средно силен огън, добавете пилешкото месо и гответе 5-6 минути, докато стане златисто от всички страни.
Добавете половината лук и чесъна и гответе около минута. Налейте оризовият оцет и изсипете соса.
Гответе 2-3 минути, докато соса се сгъсти и покрие месото и свалете съда от котлона.
Прибавете останалия лук, ядките кашу и сусамовото олио. Разбъркайте добре и сервирайте веднага.
Поднесете със сварен ориз.