Супа с пиле, гъби и паста

Назад
Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
25 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

198

icon

Протеини

13 г

icon

Мазнини

8 г

icon

Въглехидрати

19 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 200 г сготвено пилешко месо
  • 80 г паста
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 малка глава лук
  • 200 г гъби (5-6 броя)
  • 2 големи моркова
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. риган
  • 1,2 л пилешки бульон
  • 200 мл сметана
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • Пресен магданоз
     

Начин на приготвяне:

Нарежете почистените гъби и чесъна на дебели филийки, обелете морковите и нарежете на колелца.
В тенджера загрейте зехтина и сотирайте морковите, гъбите и нарязания на кубчета лук за  6-7 минути.
Посолете и подправете с черен пипер, добавете чесъна и ригана и налейте бульона.

Варете 8-10 минути, добавете пастата и гответе още около 10 минути, докато се свари.

Налейте сметаната, сложете накъсаното или нарязано пилешко месо, оставете да се затопли за няколко минути и сервирайте със ситно нарязан магданоз.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече