Калории
663
Калории
663
Протеини
68 г
Мазнини
29 г
Въглехидрати
27 г
Фибри
2 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Извадете пилето от хладилника поне 30 минути, преди да готвите, за да темперира.
Загрейте фурната до 220 градуса.
Сложете пилето в голям съд за печене с капак. Посолете вътрешността и сложете целия лимон, който предварително сте наболи на 2-3 места с остър нож.
Завържете краката с конец и овкусете пилето с чесън на прах, червен пипер и сол и натъркайте добре.
В съда за печене сложете клонките мащерка, целите скилидки чесън и нарязаното на кубчета масло.
Налейте бульона, покрийте с капак и печете 45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Извадете съда от фурната и сложете едро нарязаните картофи, добавете виното и сметаната и разбъркайте. Отново покрийте с капак и печете още 20 минути.
Махнете капака и допечете за още 25 минути, докато пилето стане хрупкаво и златисто.
Сервирайте в дълбока чиния и поръсете със ситно нарязан розмарин.
Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.
Съгласен съм Научи повече