Калории
395
Калории
395
Протеини
22 г
Мазнини
25 г
Въглехидрати
21 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Отделете 5-6 броя от брюкселското зеле за гарниране. Останалото разрежете на две, а по-едрите – на четири. Праза нарежете на тънки полумесеци.
Разтопете маслото в касерола. Налейте 1 с.л. от зехтина. Добавете праза, картофите и брюкселското зеле. Разбъркайте добре. Намалете котлона и гответе 5-6 минути.
Налейте бульона и сметаната, посолете и подправете с черен пипер. Добавете листенцата на 1 клонка мащерка. Покрийте с капак и гответе 20-25 минути, докато картофите омекнат напълно.
В тиган загрейте останалия зехтин и добавете пилешкото бонфиле. Сложете клонките мащерка и целите скилидки чесън. Посолете и подправете с черен пипер. Гответе 7-8 минути, докато пилето стане златисто от всички страни.
Извадете месото и в същия тиган сложете нарязаното на тънки ивици брюкселско зеле. Пържете 3-4 минути, докато стане хрупкаво.
Нарежете месото на ивички. Пасирайте супата и разпределете в чинии за сервиране.
Към всяка порция сложете от нарязаното месо, запърженото зеле и лъжица от заквасената сметана.