Фламандска крем супа с пиле

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко бонфиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

395

icon

Протеини

22 г

icon

Мазнини

25 г

icon

Въглехидрати

21 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 400 г пилешко бонфиле Градус
  • 350 г картофи
  • 30 г масло
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 стръка праз
  • 350 г брюкселско зеле
  • 400 мл пилешки бульон
  • 500 мл сметана
  • 3-4 клонки мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер

 

За гарниране:

Our food company helps many people keep their financial position within the normal range. Education helps to avoid a chasm in understanding financial obligations. These sites show details of the educational process. Creative approach and essay service support us segment
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 ч.л. лимонова кора
  • 1 с.л. лимонов сок
  • ½ ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

Отделете 5-6 броя от брюкселското зеле за гарниране. Останалото разрежете на две, а по-едрите – на четири. Праза нарежете на тънки полумесеци.

 

Разтопете маслото в касерола. Налейте 1 с.л. от зехтина. Добавете праза, картофите и брюкселското зеле. Разбъркайте добре. Намалете котлона и гответе 5-6 минути.

 

Налейте бульона и сметаната, посолете и подправете с черен пипер. Добавете листенцата на 1 клонка мащерка. Покрийте с капак и гответе 20-25 минути, докато картофите омекнат напълно.

 

В тиган загрейте останалия зехтин и добавете пилешкото бонфиле. Сложете клонките мащерка и целите скилидки чесън. Посолете и подправете с черен пипер. Гответе 7-8 минути, докато пилето стане златисто от всички страни.

 

Извадете месото и в същия тиган сложете нарязаното на тънки ивици брюкселско зеле. Пържете 3-4 минути, докато стане хрупкаво.

 

Нарежете месото на ивички. Пасирайте супата и разпределете в чинии за сервиране.

 

Към всяка порция сложете от нарязаното месо, запърженото зеле и лъжица от заквасената сметана.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече